Amy’s Amazake treat

Hallo iedereen

Afgelopen weekend had ik nog eens in mijn keukenkasten rondgesnuffeld om te zien wat er nog allemaal te vinden ligt. En daar vond ik een potje met ‘amazake’ in. Iets wat ik al eventjes geleden in de biowinkel gekocht had en totaal vergeten was dat ik nog liggen had. Dus besloot ik om er iets mee te doen. Aangezien ik graag experimenteer, deed ik dit zoals gewoonlijk nog maar eens. Ookal ziet het er een beetje veel raar uit, de smaak is geweldig!

Deze keer inspireerde ik me op twee soorten recepten: één om een cake te maken en één om American pancakes (deze komen er ook nog wel op trouwens) te maken.

De reden waarom ik nu pas mijn recept online smijt, is omdat ik eerst zeker wou zijn dat meerdere mensen het wel lekker vinden (niet gewoon ik), dus liet ik het eerst wat proeven aan anderen.

Het recept dat ik nu maak is volledig veganistisch. Dus perfect voor veganisten!

Ik weet niet goed hoe ik mijn recept kan beschrijven, maar als je graag amandel lust, is het zeker een aanrader om eens uit te proberen.

Je kan het eten als ontbijt, dessert, middageten… Het past bij eenders wat je graag eet.

Trouwens, Amazake kan je ook gewoon helemaal zelf maken, maar aangezien ik een pot had, gebruikte ik deze.


De ingrediënten die je nodig hebt zijn:

– 230g Amazake (wat is dit? Zie onderaan)
– 22,5g eivervanger
– 90ml water
– 170g bakbloem (veganistische)
– 1 theelepel amandelextract
– Snuifje zout

De bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°c
2. Meng het eiwitvervanger met het water en laat 5 minuutjes dikken.
3. Meng de bloem met het snuifje zout.
4. Roer de eivervanger onder de Amazake.
5. Meng het droge mengsel met het natte mengsel en voeg dan de amandelextract toe.
6. Giet het mengsel egaal uit in een anti-klevende bakplaat (28x20cm). (Het klopt dat het
mengsel wat stijver is dan cakebeslag)
7. Laat bakken voor 25 min.
8. Na 25 min laat je de oven open staan en laat het er wat in afkoelen.
9. Smakelijk eten! 😀

Wat is Amazake nu eigenlijk precies?

Amazake is een Japans zoet product die je verkrijgt door bruine rijst te laten koken, deze meng je achteraf met kojirijst en meestal voegen ze er ook nog wat zout aan toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s