Exotische ananas (vegan!)

Yes! Hier zijn we weer.

De examens zijn voorbij, ik ben geslaagd en dus is het nu tijd om volop van de zomervakantie te genieten.
Laten we dit vieren met een heerlijke gevulde ananas!

19691277_10210037273271583_1065644079_n

De ingrediënten (3-4 pers.) die we nodig hebben zijn:

  • 1 cup (ongekookt) bulgur
  • 1 ui
  • 1 theelepel lookpoeder
  • olijfolie
  • 2 wortelen (gemiddelde grootte)
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 cup erwtjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Currypoeder
  • 1 ananas
  • 2 stengels pijpajuinen
  • Rozijnen (voor die dat het graag lusten, raad ik zeker aan om er wat in de mengelingen te doen)

Laten we beginnen!

  1. Laat water koken (2,5 cup) voor de bulgur, eens dat het water kookt, giet je de bulgur in de kookpot en laat je het koken voor 7 minuten. Eens dat de bulgur gaar is, giet je het af.
  2. Snij de ajuin fijn en bak ze in de olie in de wokpan tot ze goudbruin ziet. Voeg ook 1 theelepel lookpoeder toe (of meer als je meer smaak wil).
  3. Snij nu de wortel en paprika in stukjes en meng ze met de ajuin. Laat er 3 minuten koken.
  4. Ondertussen kan je de ananas uithollen en het vruchtvlees in stukjes snijden. Hiervan heb je 1 cup nodig.
  5. Voeg de bulgur toe aan de wokpan, de currypoeder en de sojasaus, de erwtjes, (rozijnen als je wil), de blokjes ananas, de versnipperde pijpajuin (makkelijk te doen door ze met een schaar te knippen).
  6. Eens de mengeling klaar is, kan je de lege ananas weer rijkelijk opvullen.
  7. En dan nu, GENIETEN maar!

    SMAKELIJK!
    XXX Amy

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s