Survival Sweden – Värmland, July 2017

POST 1

Hej alla! ( = Hallo iedereen!)

Deze blogpost zal eens over iets gaan waar ik het nog niet overgehad heb.
Ik zal mijn verhaal vertellen van mijn reis door Värmland (Zweden), dit doorheen verschillende blog posts. In de eerste zal ik de planning simpel overlopen.

Toen ik 11 of 12 jaar was, veranderen mijn beste vriendin van school, omdat haar nieuwe school veel dichter bij haar thuis was. We bleven elkaar wel nog zien. En ze vertelde me dat er ook een nieuwe jongen in haar klas zat. Op het einde van het schooljaar zei ze me dat hij naar Zweden zou verhuizen. Ik dacht in mijn eigen ‘Hm, Zweden?’ Natuurlijk wist ik wel dat Zweden bestaat, maar ik had geen enkel idee van hoe het land eruitziet etc. Dus ging ik opzoekingen doen op het internet en BAM! Liefde op het eerste gezicht, ik was meteen verkocht.

 

Jaren lang droomde ik er van om ooit eens naar Zweden te gaan. En deze zomer was het uiteindelijk zo ver. Van 10 juli tot 19 juli ging ik samen met andere jongeren op een survival in Värmland (een provincie in Zweden).

 

De survival zou bestaan uit: wandelen, kanoën en mountainbiken.

Ik wist wel dat het extreem ging zijn, maar dit was mijn kans om eindelijk eens naar mijn droomland te gaan.

We zouden een 10-daagse reis maken:

 • Dag 1: de bus en bootreis naar Zweden.

 

 

 • Dag 2: op de middag aankomen op Alcatraz, onze thuisbasis waarvan ik dacht dat we om de 2 à 3 dagen zouden naar terugkeren, maar het bleek dan toch niet zo te zijn, hahahaha.
  We hebben middag gegeten, uitleg gekregen over wat ons ongeveer te wachten zou staan, onze voedselpakketten (van het Franse leger) gekregen voor 2 dagen, onze trekkersrugzakken wat aangepast en enkel het aller noodzakelijkste meegenomen en de rest achtergelaten op de thuisbasis. En dan was het tijd om onze tocht te beginnen. De 1e halve dag hadden we eigenlijk al wat extra gewandeld dan voorzien, omdat onze eerste stopplaats reeds door andere mensen ingenomen was.

 

 

 • Dag 3: verder en verder en verder en… gewandeld. Het was een lange dag. Het wandelen lukten wel al beter dan de 1e dag, omdat we de zware zakken misschien wel al een beetje gewend waren.

   

 • Dag 4: ook nog steeds wandelen (en ja hoor, beetje bij beetje lukte het ons steeds beter om te zeulen met onze grote zakken en tenten).

 

 

 • Dag 5: opgehaald door een busje en we werden gebracht naar Lennartsfors om van daar te vertrekken met de kano’s. Na 1 uurtje of 2 gevaren te hebben, vonden we een eilandje waar we onze tenten konden opzetten voor de nacht.

 

 

 • Dag 6: een hele dag varen vandaag. In de voormiddag zijn we naar een autokerkhof geweest. Echt mooi! In de namiddag voeren we dan weer verder en zochten we een nieuwe overnachtingsplaats.

 

 

 • Dag 7: vandaag de laatste dag kanovaren. De ochtend was echt verschrikkelijk: regen, wind, koude… En als je deze weerselementen hebt op Lelång mag je weten dat dit meer 1 van de gevaarlijkste is om op te varen met een kano, waardoor we ’s avonds heel laat aangekomen waren op onze thuisbasis. (Jaja, zondag was geen rustdag voor ons!)

 

 

 • Dag 8: maandag 17 juli. Tijd om een dagje te gaan mountainbiken. Amai, heviger dan ik had verwacht. In de avond hebben we onze tenten weer genomen en een half uurtje nog gewandeld om een slaapplaatsje te vinden (omdat het niet de bedoeling is om 2 nachten of langer achter elkaar op de thuisbasis te overnachten). Deze avond wordt de laatste keer slapen in de tentjes.

 

 

 • Dag 9: Aha! Eindelijk! Vandaag is rustdag voor ons. Rond de middag terug wandelen naar onze thuisbasis en te relaxen. Rond 16u pizza gegeten en rond 18u de bus terug op richting België (jammer genoeg).

 

 

 • Dag 10: rond 13u weer met de bus in Brussel-Zuid. Wat een ervaringen dat ik heb opgelopen #dankbaar.

Het was echt een geweldige ervaring. Enerzijds was ik wel blij om terug naar huis te gaan, omdat ik mijn thuis een beetje miste als ik ’s nachts in mijn tentje lag, maar anderzijds wou ik echt niet vertrekken, want Zweden is echt wel mijn aards paradijshart.

1601382_10158985916065573_5624268502908391790_n

Avontuurlijke groetjes

Amy!

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s