Easy Appel kaneel taart

Hallo iedereen

Ik heb altijd enorm veel van kaneel en appels gehouden, maar nog nooit zelf zo’n taart gemaakt.

Toen ik naar Zweden ging, heb ik er een kanelbullar gegeten. Echt heerlijk! Op dat moment heb ik besloten dat ik ze zelf eens moet maken. Ik was recepten aan het opzoeken en toen kwam ik eigenlijk op een ander idee:
Laten we het deeg voor kaneelbolletjes gebruiken om een taart te maken met appelvulling.

Dus, laten we beginnen!

Om deze lekkerbekken taart te maken heb je nodig:

  • 450g bladerdeeg
  • 25g boter
  • 200g kandijsuiker
  • 1 el maizena
  • 4 Granny Smith appels
  • 15g kaneelpoeder

20624733_10210349493836902_665267161_n

Verwarm de oven voor op 180°C

  1. Meng de suiker en het kaneelpoeder samen.
  2. Laat de boter smelten.
  3. Rol het deeg uit op bakpapier en bestrijk het in met de gesmolten boter. (Je hoeft niet al de boter te gebruiken, anders wordt het deeg te nat).
    20643919_10210349493756900_134146141_n
  4. Strooi er een laagje van het suiker-kaneel mengsel over, zodat het goed bedekt is. (Je hoeft niet alle suiker te gebruiken)
    20631506_10210349494076908_38029246_n.jpg
  5. Nu mag je het deeg weer oprollen. Om het gemakkelijker te maken kan je het bakpapier gebruiken.
  6. Snijd aparte rolletjes van ongeveer 5cm breedt en plaats ze rechtop.

     

  7.  Neem je deegrol (als het een houten is, bestrooi je hem best eerst met wat bloem) en rol je rolletjes plat.
  8. Neem een ronde ovenschaal/bakvorm van ongeveer 10 – 15cm diep. Smeer het in met anti-aanbak middel. Bedek de bodem en zijkanten met het deeg. (Gebruik niet al het deeg, want je hebt er nog nodig voor straks.
    20643601_10210349494516919_1656689588_n
  9. Neem een grote kom en giet 3/4 van de rest van het suiker-kaneel mengsel in.
  10. Schil en snijd de appels en voeg ze toe aan de grote kom. Meng ze goed onder.
  11. Vul de ovenschaal/bakvorm met het appelmengsel.
  12. Dek de appels af met de rest van het deeg.
    20645845_10210349494916929_843824127_n
  13. Meng de restjes gesmolten boter en suiker-kaneel mengsel tesamen en gebruik het om de bovenkant van de taart mee in te smeren.
    20645683_10210349495116934_477364463_n
  14. Bedek de schaal met aluminiumfolie en laat een eerste keer bakken voor 35min.
    20631450_10210349498557020_1122866089_n.jpg
  15. Na 35min, haal je de folie er af (verbrand je niet!) en laat nog 10min verder bakken.
  16. Ta-daaa! Jouw super lekkere zelfgmaakte appel-kaneelbollen taart is klaar om verorberd te worden.

    Hopelijk smaakt het jullie even veel, als het bij mij thuis gesmaakt heeft.

    Enjoy!

    PS: Ik had nog wat deeg over, hiermee heb ik dan toch nog aparte kaneelrolletjes kunnen maken (joepie!).

    Dus in plaats van de rolletjes plat te rollen plaats je ze gewoon rechtop in een grote cupcake vorm en bestrijk je ze ook nog even met het boter-suiker-kaneel mengsel.
    20643590_10210349495156935_808063596_nDeze rolletjes plaats je ook in een voorverwarmde oven van 180°C, voor 15 – 20min.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s