Lemon Polenta Cake

Heey iedereen!

Hier ben ik weer met een nieuw receptje.
Ik maakte deze taart/cake voor het 50e verjaardagfeest van mijn mama.
En iedereen die er aanwezig was kam me zeggen dat het super lekker is, dus besloot ik om deze lekkernij te delen met jullie.

closeup.jpg

Jammer genoeg heb ik geen foto’s van de binnenkant van de cake kunnen maken, het was al op voor dat ik de kans kreeg. Dus heb ik even een afbeelding opgezocht die er helemaal op lijkt.

polenta-lemon-cake.jpg

Een heerlijke smaak van citroen gecombineerd met amandel en een vleugje polenta.

Wat heb je nodig?
– 200g Boter
– 200g Bloemsuiker
– 200g Amandelmeel
– 100g Polentameel
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 3 Eieren
– 1 Citroen + 1/2 schil

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 180°C

  1. Combineer de boter met de bloemsuiker en zorg er voor dat het een smeuïg geheel wordt.

    creamy

  2. In een aparte kom meng je het amandelmeel met het polentameel en het bakpoeder.
  3. Voeg 1/3 deel van het boter-suiker mengsel toe in het amandel-polenta mengsel samen met 1 ei en mix goed. Doe dit tot het boter-suiker mengsel en de eieren op zijn gebruikt.

  4. Nu nog juist de geraspte citroenschil toevoegen aan het mengsel en het mag voor 40-45 minuten in de oven.

zest.jpg

Eens de cake goed genoeg gebakken is (prik er eens in met een stekertje) mag je hem uit de oven halen en even laten afkoelen.
ready.jpg
Ik heb er ook nog eens een citroen glazuur over gegoten om de taart af te werken.

Tadaaa! Ready om opgegeten te worden.

Laat het smaken !

– Amy x

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s